A szerző

A blog szerzője a pH Csoda életmód feltétlen híve. A blogban az egészséges életmód alapjait ismertetem, illetve szeretnék egy olyan megoldást bemutatni az olvasóknak, mellyel egészségesebbek lehetnek. Bármilyen témába vágó kérdésre, kérésre szívesen válaszolok:

savaknelkul@gmail.com www.egeszsegeseletmod.eu

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével. InnerLight Supergreen a savasodás ellen. A test sav-bázis egyensúlyának megteremtése, egészséges fogyókúra tippek, tanácsok. Egészséges életmód egy új nézőpontból: a PH Csoda és az Új Biológia.

Friss topikok

  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:01) A fogyásról mindenkinek
  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:00) A sav-bázis egyensúly megteremtése

Linkblog

A sav-bázis egyensúly megteremtése

2008.11.25. 17:33 www.egeszsegeseletmod.eu

Szervezetünk belső harmóniájának előfeltétele a kiegyensúlyozott sav-bázis egyensúly. Ha a savak és bázisok közötti arány nem megfelelő, akkor anyagcserénk sem működik megfelelően és nem érezzük jól magunkat.


Étrendünket a zsírt, finomított lisztet, sót és cukrokat tartalmazó ételek uralják. Az alkohol, a cigaretta és a kávé is a klasszikus "savkeltők" közé tartoznak. Sav-bázis háztartásunk egyensúlya akkor is könnyen felborul, ha stresszes és rohanó életet élünk. Ráadásul túl gyakran maradunk a kényelmes karosszékben ahelyett, hogy erőt vennénk magunkon és sétálni indulnánk a fris levegőre.
 

A szervezet túlsavasodásával összefüggő jellemző panaszok (sav-bázis egyensúly felborult):
- fejfájásra vagy migrénre való hajlam
- depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
- izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
- bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
- haj és körmök elváltozása
- gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik étvágytalanság a másik véglet
- allergiára való hajlam
- zsírlerakódás, elhízás
 

Használd a Zöld Lötty -öt!

Az alaptermék, a SuperGreens szó szerint megfürdeti a sejteket lúgosító tápanyagokban, vitaminokban és ásványi kiegészítőkben, amelyek segítenek feltölteni és energizálni az egész testet. A SuperGreens összetevői tiszta, biotermesztett zöld füvekből, csírákból, zöldségekből, illetve szerves ásványi anyagokból állnak, és szuperkoncentrált töménységűek.

Egy napi adag a termékből kb. 1,5 kg friss zöldség lúgosító erejének felel meg. A termékek különlegessége, hogy az InnerLight elektromosan feltölti a zöld koncentrátumban lévő parányi részecskéket (az elektromos vagy sztatikus feltöltés elektronok, azaz negatív töltések hozzáadását jelenti, ami a lúgos kémhatást növeli).
Egy különleges eljárás során ezeket az anyagokat olyan apróra porítják, hogy azok vízbe keverve kolloidot képeznek. A kolloidban a részecskék szilárdak maradnak ugyan (kémiai értelemben nem oldódnak fel), de a keverék oldatként viselkedik. A hatóanyag rendkívül kicsiny részecskéinek összfelülete óriási, ezért a kémiai/élettani hatások nagyon hatékonyak. Egy szabadalmaztatott eljárással, a "mikro-ionizációval" érik el, hogy ezek a részecskék a későbbiekben is különállók maradjanak.

Könnyen emészthető szerves összetevői lúgosítják, energizálják és táplálják az Ön sejtjeit, miközben egyensúlyba hozzák testének pH-szintjét.
 

Zöld Lötty Bolt:

www.egeszsegeseletmod.eu

1 komment

Címkék: lúgosítás sav bázis egyensúly supergreens zöld lötty

A sav-bázis egyensúly felbomlásának veszélyei

2008.11.25. 17:27 www.egeszsegeseletmod.eu

A savas kémhatás veszélyei

Ha testünk savszintje túl magas, testünk már nem képes a savfelesleg tökéletes kiválasztására. Ezért kénytelen elraktározni a szövetekben (ezt hívják autotoxikációnak vagy önmérgezésnek), vagy semlegesíti őket (pufferolás). Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, ha az ehhez szükséges ásványi anyagokat a különféle szervekből, csontokból kiválasztja. A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak.   
  
Ennek hatására bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, ezért mind több jele tapasztalható az öregedésnek. Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak, akár már egész fiatalon.

Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság és letörtség, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi, esetleg izom fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk.

A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia - főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot -, amiket a csontokból, a fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.
Szervezetünk a felesleges savat a test valamely részébe halmozza fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a sav-bázis egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Ha ez a tendencia folytatódik, az egész testrész túlnyomóan savassá válik, egyes sejtek elpusztulnak, és maguk is savvá válnak.

 

A legnagyobb veszély: Rák kialakulása

Sok sejt képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Nem pusztulnak el, hanem abnormális, mutáns sejtekké válnak, és így kibírják a terhelést. Ezeket az abnormális sejteket hívjuk rosszindulatú sejteknek. Ezek már nem reagálnak az agyból érkező impulzusokra, és eltérnek attól is, ami a DNS-emlékezetében kódként szerepel, ezért képesek végtelen és rendszertelen burjánzásra. Így keletkeznek a daganatos betegségek.

Mit tégy, hogy biztos légy a dolgodban?

Ha orvosi támogatásra van szükséged és biztos akarsz lenni dolgodban végeztesd el az ártalmatlan BETA tesztet. A legmegbízhatóbb pH-mérésre a BETA-teszt (bioelektromos terrénanalízis) alkalmas. Ennek során a vér, a vizelet és a nyál pH-ját, ásványianyag-tartalmát és oxidálóképességét is mérik. Ezen adatokból kiderül, hogy:

- a szöveti pH melyik tartományban helyezkedik el
- mennyi a pufferolásra képes ásványok mennyisége
- milyen betegségekre, fertőzésekre (gombásodás, bakteriális fertőzés, stb.) hajlamos a szervezet
- van-e daganatképződési hajlam
- fokozott-e a trombóziskészség, stb.

Szólj hozzá!

Címkék: zöld lúgosítás savasodás új biológia phcsoda lötty sav bazis egyensuly felbomlasanak veszelyei

Sav-bázis egyensúly

2008.11.25. 17:19 www.egeszsegeseletmod.eu

Szervezetünk belső harmóniájának előfeltétele a kiegyensúlyozott sav-bázis egyensúly. Ha a savak és bázisok közötti arány nem megfelelő, akkor anyagcserénk sem működik megfelelően és nem érezzük jól magunkat.

Étrendünket a zsírt, finomított lisztet, sót és cukrokat tartalmazó ételek uralják. Az alkohol, a cigaretta és a kávé is a klasszikus "savkeltők" közé tartoznak. Sav-bázis háztartásunk egyensúlya akkor is könnyen felborul, ha stresszes és rohanó életet élünk. Ráadásul túl gyakran maradunk a kényelmes karosszékben ahelyett, hogy erőt vennénk magunkon és sétálni indulnánk a friss levegőre. 
  
 
A szervezet túlsavasodásával összefüggő jellemző panaszok (sav-bázis egyensúly felborult):
- fejfájásra vagy migrénre való hajlam
- depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
- izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
- bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
- haj és körmök elváltozása
- gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik étvágytalanság a másik véglet
- allergiára való hajlam
- zsírlerakódás, elhízás

A vér normális pH-értéke 7, 35 és 7, 45 között mozog. Leggyakrabban az elsavasodás veszélyeiről szoktunk hallani, amit a 7, 35-től alacsonyabb tartomány jelöl.
 

NINCSEN SZÜKSÉG ORVOSI DIPLOMÁRA A TÜNETEK AZONOSÍTÁSÁHOZ:

Ha azt látjuk bőrünkön, hogy narancsbőrre hajlamos, durvák a pórusaink, mitesszereink és hasonló bőrproblémáink vannak, vagy arcbőrünk árnyalata a normálistól jóval eltér, szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlya eltolódott a savas állapot felé.

Szólj hozzá!

Címkék: savasodas lugositas sav bazis egyensuly

Az egészséges étrend fontossága

2008.11.25. 17:16 www.egeszsegeseletmod.eu

 

A különböző betegségeket, vagy súly problémákat sokkal könnyebb megelőzni az egészséges táplálkozás segítségével, mint később kezelni a betegséget vagy leadni a fölös kilókat.

 

ÉTELÜNK AZ ÉLETÜNK
Sejtjeink az elfogyasztott élelmiszerek tápanyagaiból állítják elő életfunkcióinkhoz szükséges energiát. Azonban sok olyan élelmiszernek nevezett dolog jut a szervezetbe, ami nem nevezhető tápanyagnak így immunrendszerünk egyensúlya felbomlik. A megfelelő élelmiszerekből előállított energiát négy alapvető folyamat határozza meg. 
  
EZEK AZ ALÁBBIAK:

- Emésztés (zsírok lebontása, fehérjék beépülése)
- Feldolgozás (májunk mükődése: a tápanyagok méregtelenítése, epe termelés, stb.)
- Szállítás (az oldott tápanyagok véráram segítségével eljutnak sejtjeinkbe)
- Anyagcsere (átalakítás)

 

A helyes emésztés elősegítése

Fontos, hogy lassan alaposan rágjuk meg az ételt és lehetőleg evés közben ne igyunk folyadékot, mert a nyál az emésztés fontos alkotóeleme. A táplálékot a gyomorsav és a vékonybél emésztőenzimjei tovább bontják, ezek után a tápanyagok bélfalon keresztül bejutnak a véráramba. Fontos, hogy közvetlenül evés után, míg az emésztés tart ne igyunk sok folyadékot (vagy egyáltalán ne), mert azzal nagymértékben akadályozzuk az emésztés első fontos lépését. Inkább az étkezések előtt igyunk, ezzel is felkészítjük a gyomrot a táplálék érkezésére illetve az étkezések között. Kerüljük a bőséges evéseket, inkább többször keveset együnk.

 

Második lépés a feldolgozás

E folyamat során a vérbe kerülő molekulák először a májhoz kerülnek. A máj méregtelenít, epét és rengeteg különböző vegyületeket termel és bont le, ami az anyagcseréhez szükséges.

Itt vissza kell kanyarodnunk egy pillanatra a táplálkozás közbeni folyadékbevitel ártalmaira:
Táplálkozás közbeni folyadékbevitel, olyan mintha vizes fából szeretnénk tüzet rakni a kandallónkba. A táplálkozás utáni folyadékbevitelt ahhoz lehetne hasonlítani mint, amikor az égő tüzet leöntjük vízzel. Nem értjük, miért nem sikerül tüzet rakni és miért fázunk még mindig. 
    
  
Szervezetünk sejtjei eközben az emésztési folyamatok újraindításával vannak elfoglalva, ami rengeteg plusz energiába kerül, ezért is érezzük magunkat fáradtnak, kimerültnek egy-egy kiadós étkezés után. Ilyenkor immunrendszerünktől vesszük el az energiát.
Sejtjeink tehát - a táplálkozás közbeni/utáni túlzott folyadékbevitel hatására - az emésztéssel vannak elfoglalva ahelyett, hogy a zsírt bontanák le, vagy a fehérje beépülését segítenék az izmokba, a vírusokat, baktériumokat, méreganyagokat semlegesítenék. 
 

A bevitt táplálék útjának harmadik fázisa
Az emésztés után a máj által feldolgozott és átalakított tápanyag - oldott állapotban - a vérárammal eljut testünk minden szervéhez és sejtjeinkhez. Ezt a folyamatot nevezzük szállításnak.

 

Az utolsó fázis az anyagcsere, vagy másnéven átalakítás.
Ebben a lépésben a táplálékot testünk oxigén felhasználásával elégeti, hogy energia szabaduljon fel. Sejtjeink végzik ezt a munkát, képesek a tápanyagot felvenni és az élethez szükséges kémiai reakciókat elvégezni. Ez egy nagyon bonyolult, de ugyanakkor óramű pontossággal lezajló feladat.

Szólj hozzá!

Címkék: lúgosítás egészséges táplálkozás emesztes

A lúgosító hatású Zöld Lötty összetevői

2008.09.29. 08:44 www.egeszsegeseletmod.eu

Egy igen FONTOS dologgal adós vagyok, itt a nagy írkálásban...

A Zöld lötty összetevői
Forrás: Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével


Zöld kamutfű,-
 Árpafű,-beszerezhető
 Citromfű,-beszerezhető
 Kukoricafű,-beszerezhető
 Búzafű,-beszerezhető
 Áfonyalevél, -beszerezhető
Lucernalevél (Alfalfa),-beszerezhető
 Pitypanglevél,-beszerezhető
 Feketedió-levél,-beszerezhető
 Szederlevél,-beszerezhető
 Lapulevél,-beszerezhető
 Málnalevél,-beszerezhető
 Boldolevél,
 Goldenseal levél,
 Papayalevél,
 Eperlevél,-beszerezhető
 Rozmaringlevél, -beszerezhető
Szója lecitin,
 Fehérfűz-kéreg, -beszerezhető
Szilfakéreg, -beszerezhető
Fehérmályva gyökér, -beszerezhető
Pau d'arco gyökér,
 Kukoricahaj,-beszerezhető
 Béta-karotin,
Csipkebogyó (Rose canina), -beszerezhető
Echinacea, -beszerezhető
Tarackbúza, -beszerezhető
Legyezőfű, -beszerezhető
Zabfű, -beszerezhető
Szójacsíra,-beszerezhető
 Kelkáposztalevél,-beszerezhető
 Spenótlevél,-beszerezhető
 Okra gyümölcs,
 Fejes káposzta,-beszerezhető
 Zellergumó,-beszerezhető
 Petrezselyemlevél,-beszerezhető
 Brokkoli, -beszerezhető
Kurkumagyökér, -beszerezhető
Paradicsom, -beszerezhető
Vízitorma, -beszerezhető
Lucernadzsúsz,
Borsmentalevél,-beszerezhető
 Fodormenta levél, -beszerezhető
Wintergreen levél,
Zsályalevél, -beszerezhető
Kakukkfűlevél, -beszerezhető
ásványkeverék,
Aloe vera levél koncentrátum -beszerezhető
 

Magyarázat:

A "beszerezhető" megjegyzés az összetevők mellett az akarja jelenteni, hogy külön is megvásárolható alapanyagról van szó. Ezeket a növényeket/növényi származékokat gyakorlatilag bármelyik Bio-boltban megveheted :)

Szólj hozzá!

Címkék: lúgosítás zöld lötty zöld lötty összetevők supergreens alapanyagok

A fogyásról mindenkinek

2008.09.19. 11:30 www.egeszsegeseletmod.eu

Szeretné tudni hogy sokszor miért nehéz fogyni és hogy az idő múlásával ez miért válik egyre nehezebbé? Esetleg Ön is úgy érzi néha hogy hiába diétázik, mert nagyon lassan és nehezen fogy? Aztán ha mégis megbotlik, akkor azonnal vissza is hízza a részben vagy teljesen a leadott kilókat? Mindenféle módszert kipróbált már eredménytelenül? Netán nem sikerül megszabadulni attól az utolsó 3-5 kilótól, vagy netán 10-15 kilótól már évek óta?

Nos, egy problémát úgy lehet megszüntetni, ha ismerjük annak valódi okát.

Egészen addig, ameddig nem ismerjük testünk zsír raktározásának tényleges okát, addig nincs a kezünkben az igazán egészséges és hatékony fogyókúra eszköze. Amíg nem tudjuk, hogy a szervezet MIÉRT épít zsír raktárakat, addig nem is tudjuk megoldani a problémát és többnyire csak próbálkozunk - sokszor évekig - kevés eredménnyel, vagy eredménytelenül. És ez bizony sokunk problémája. Talán az ön családjában is van már olyan személy akinek van súlyfeleslege vagy elhízott és ebből adódóan már az egészsége is elkezdett megromlani.

Szeretnék itt egy részletet idézni Dr. Robert Young egyik cikkéből, ami egy képet ad a jelenlegi helyzetről és megadja a választ a "miért"-re is: (A cikkben amerikai adatokról ír, de ha végig gondoljuk a magyarországi helyzet, azt találhatjuk, hogy sajnos mi sem állunk már messze ettől.) "A túlsúlyos emberek száma ma nagyobb mint valaha Amerikában". Ma a felnőtt lakosság 64.5%-a túlsúlyos vagy elhízott. Az amerikai elhízási szakértők szerint ez összefüggésben áll a megnövekedett cukorbetegek, szívbetegek számával. A túlsúlyos embereknél megmért "elsavasodás" mértéke magasabb mint valaha.
 

Samuel Klein az Észak Amerikai Túlsúlyt tanulmányozó Szervezetének elnöke azt mondja: "Ahogy körbenézünk, szinte csoda, ha valaki vékony mert nagyon bőséges az étel és élelmiszer kínálat, ezzel egy időben pedig jelentősen csökkent az emberek fizikai aktivitása".
1991-ben több ember hunyt el a túlsúly miatt mint alkohol, drogok, tűzesetek és balesetek miatt együttvéve. Egészség tanácsadók már az 50-es évektől kezdve hangsúlyozzák a fogyás fontosságát, hogy együnk kevesebbet és mozogjunk többet.
 

Mégis a túlsúlyos emberek száma azóta megháromszorozódott. Az elhízás hamarosan a vezető halálokká válik Amerikában.

MIÉRT?

A válasz annyira egyszerű, hogy szinte el sem hisszük. Úgy érezzük, hogy a ZSÍR a probléma. Úgy érezzük, a zsír az rossz. Úgy érezzük a zsír megöl minket vagy egyszer csak meg fog! Az igazság az, hogy a zsír megmenti az életünket! A zsír, védelem! A zsír, a barátunk! A zsírszövetek védelme nélkül, meghalhatnánk! A válasz a "MIÉRT"-re egyszerű. Amikor a testünk elsavasodik az életmódunk, táplálkozási szokásaink és gondolkodásmódunk miatt, akkor a szervezet a ZSÍRT használja, hogy megkösse a savakat és így megvédje a sejteket, szöveteket, szerveket, amik életben tartanak minket. Például, amikor ön cukrot fogyaszt ez a cukor tejsavvá bomlik. Ha ezt a savat nem távolítjuk el, akkor ez tönkretesz más sejteket, ami betegséghez vezet. Én ezt "romlott alma" hasonlatnak hívom. Amikor egy kosár friss almából az egyik alma kissé megrohad akkor az fokozatosan a többi almát is tönkreteszi így azok is tönkremennek...
 

Amikor túl savasan táplálkozunk és olyan ételeket fogyasztunk mint hús, tejtermékek, kenyér, magas cukortartalmú gyümölcsök stb. akkor az ezekből származó savakat el kell különíteni, különben ezek a savak tönkretesznek, megerjesztenek más sejteket. Tehát mit tesz a test? Védelmi üzemmódra vált és a zsírt használja arra, hogy elkülönítse és semlegesítse a savakat. A méreganyagokkal teli zsírok kiürítésre kerülnek.

Néha ez a folyamat nem megy végbe mert a szervezet fáradt vagy valamilyen módon akadályoztatva van a kiürítésben, így a zsír elraktározódik, a létfontosságú szervektől távol. (Has, fenék, csípő, comb területein.)

Így egyértelműen látható, hogy a testzsír megmenti az életünket. Minél savasabb életmódot követünk, annál kövérebbek vagyunk. Minél lúgosabb életmódot követünk, annál vékonyabbak, csinosabbak vagyunk. Ez nem jelenti azt, hogy a túl sovány emberek egészségesebbek lennének. Nem ez az igazság. Valójában a túlsúlyos emberek általában egészségesebbek mint a túl soványak mivel a testükben lévő zsír megvédi őket a savaiktól. Míg egy sovány személynél ha a méreganyagok nincsenek kiürítve akkor tönkre teszik a szöveteket, izmokat, csontokat, ezzel egy sor nemkívánatos tünetet okozva. Biztos ismer olyat, aki bármiből bármennyit ehet és mégsem hízik. Ez egy komoly probléma mert a zsír termelési rendszer nem működik megfelelően. A túlsúly és a soványság ugyan annak az éremnek a két oldala és mindkettő valódi oka a túlsavasodás.

Gondolja csak végig, hogy mit is evett ma reggelire vagy mit adott a gyerekeknek? Müzlit, tejet, joghurtot, péksüteményt, gyümölcslevet, kávét? Ezek mindegyike lebomláskor cukorrá válik, ami elsavasítja a szervezetet és így az kénytelen a védelmi eszközeit használni és zsírt építeni, hogy megkösse az épp most keletkezett savakat. Amint láthatja, ön valójában nem túlsúlyos vagy kövér. Hanem csak TÚL SAVAS.
A túlsúly mértéke csak a savasság mértékét mutatja...

A túlsúly és a belőle származó betegségek valódi oka az elsavasodás. Ne a zsírban keresse a probléma forrását, inkább az életmódjában, a táplálkozási szokásaiban.

Most már érthető, hogy a test miért olyan nehezen akar megszabadulni a zsírtól. Ha helyreállítanánk a sav-bázis egyensúlyt, akkor a szervezetnek nem lenne többé szüksége arra, hogy megtartsa a zsírrétegeket, és magától elengedné a fölös kilókat. Csak addig van szükség óriási akaraterőre, amíg a fogyókúrával a szervezet önvédelme ellen próbálunk dolgozni.

De súlyproblémák adódhatnak abból is, ha a szervezetünkben elszaporodott élesztő- és egyéb gombák akadályozzák a táplálék emésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon, részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még gyakoribb, hogy a miko-toxinokkal (gomba-méreganyagokkal) mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírt és a cukrot.
 

A felborult egyensúlyú szervezetben létrejött zűrzavar kimeríti a mellékveséket, és az így kialakuló alacsony energiaszint miatt hízunk. A másik várható probléma az anyagcsere sebességét meghatározó pajzsmirigy kimerülése. A cukoréhség, a túlzott étvágy, és az alacsony vércukorszint, mind a káros élesztő- és penészgombák elszaporodásának lehetséges következményei. Mindezek a tényezők együttesen megkönnyítik a zsír lerakódását, és megnehezítik a tőle való megszabadulást.

Tehát a valódi kezelés: ki kell üríteni a savas méreganyagokat és egészségessé válni.


A kulcs ehhez az azonnali hidratálás nagy mennyiségű lúgosító itallal. (Supergreens)

Fontos a szervezet energiával való feltöltése lúgosító, zöld italokkal és ételekkel illetve az, hogy fokozatosan savas életmódról lúgos életmódra váltsunk a mindennapjainkban."


Ha szeretne többet olvasni a megoldásról és elindulni egy csinosabb, energikusabb, egészségesebb test felé vezető úton, akkor olvassa el a "Sikeres és gyors fogyókúra, avagy: Lúgosító étrend ajánlat" és a "Lúgosító étrend ajánlat" című bejegyzéseinket is!

1 komment

Címkék: fogyókúra fogyas egészséges életmód zöld lötty lúgosító étrend fogyas lúgosítassal lúgosító fogyókúra

Sikeres és gyors fogyókúra, avagy: Lúgosító étrend ajánlat (2)

2008.09.19. 11:20 www.egeszsegeseletmod.eu

Titkok a sikeres fogyáshoz

Ez a kúra nem könnyű - az elején. Kettő ok miatt: az egyik, hogy szinte mindenki, új, és mélyebb méregtelenítést él át. Megjelenhetnek különböző méregtelenítési tünetek, például a szénhidrát (liszt és cukor) elvonási tünetei, ami néha olyan nehéz, mint egy alkoholistának az elvonókúra. Sokat segít ekkor egy szerető társ, aki átölel, egy barátnő, vagy jó barát, akit felhívhatsz, és bíztatást kaphatsz tőle, vagy bármilyen (sport)tevékenység, ami örömet okoz és így elvonja a figyelmet az éppen megjelent kissé kellemetlen tünetekről.
 
A másik dolog pedig, hogy egy új életmódot kell kialakítanunk. A szinte mindennapi főzés, más reggelik, ebédek, vacsorák, és a rendszeres mozgás bevezetése sokaknak jelenthet nagy változást. És ha nem megy azonnal, akkor fokozatosan, lépésről lépésre kell haladnunk, míg végül szinte észrevétlenül teljesen megváltoztattunk az életformánkat. Ez néha időbe telhet, de hidd el, hogy nagyon nagyon megéri és nem érdemes visszafordulni.

Mindezekkel kapcsolatban azonban van egy jó hírem a lelkes olvasónak: A méregtelenítési tünetek nem tartanak sokáig. Ha elhatároztad, végig tudod csinálni. Illetve már az első 2-3 hét után megjelennek jelentős, pozitív változások is, amelyek az életminőség és életérzés egy új szintjét jelentik és ez erősíti azt a meggyőződést, hogy a jó úton járunk.

Az új életstílus pedig a részünkké válik, a vásárlási és táplálkozási szokásaink - még nem is tudjuk - de örökre megváltoznak. Hamarosan csodálkozva nézzük a gyors éttermekbe betérő embereket, és a csokoládékat vásárló anyukákat, és a pacal-pörköltöt evőket, hogy vajon ők miért nem érzik azt amit mi, hogy valami nem stimmel ezzel a helytelen táplálkozással, és hogyan fogyaszthatnak egészségre ennyire káros és energiaszegény ételeket?

Nem kell tartanod a nehézségektől, mert egy új kezdet előtt állsz, és az életedet egy magasabb testi és szellemi egészségben fogod élni.
Fontos! Ha csak most kezdted el fogyasztani a SuperGreenst, akkor inkább csak azt fogyaszd 1-2-3 hónapig, maradj közben a szokásos diétádnál vagy csináld a „fogyókúra kezdőknek" cikkben leírtakat és utána kezdj hozzá ehhez a kúrához. Ez azért fontos, mert ha egyszerre kezded mind a kettőt, akkor nagyon erős méregtelenítési tüneteid lehetnek, amit jobb elkerülni, és inkább követni a fokozatosság elvét.

Ezért fogyaszd az alapterméket 1-2 hónapig minimum, és ha elmúltak a méregtelenítési tüneteid, akkor kezdheted ezt a tisztító kúrát. (Ez az én javaslatom, de persze ha nem várhat a fogyás, és bármire hajlandó vagy ezért, akkor nekikezdhetsz az elejétől is nyugodtan.)

Van pár fontos dolog, amit tudni kell a tisztító- (fogyó-)kúrához is:

A SuperGreensből napi 4-6 litert kell inni. Ha nem megy annyi, dolgozni kell rajta, meg beosztani a napot, hogy beleférjen. Ha 1,5 literes üvegből iszod, akkor könnyebb, mert 3-4 üveggel iszol naponta. Tényleg figyelj rá, hogy 1 üveg Greens 3-4 órán belül elfogyjon. Ha zöldségeket eszel, utána 30 perccel ihatod a SuperGreenst. A kúra során, ha lehet, mindent pürésítve kell enni. Az első 1-2 hétben csak (vagy amennyit csak tudsz) nyers zöldségeket, zöldségleveket egyél, az új "Lúgosító ételreceptek" füzetben vannak a konkrét receptek.

Ezt a folyékony zöldség evést, csináld ameddig tudod, (ideális 1 hétig) de ha nem megy, akkor pár napig vagy naponta legalább egyszer egyél folyékony zöldséget, nyers salátát.

Ha főzöl, pürésítsd a zöldségeket, lencsét, csicseriborsót, sárgaborsót, ezeket mindet lehet pürésíteni és krémlevesként, vagy főzelékként, vagy pástétomként meg lehet enni, attól függően, hogy milyen sűrű. Ezért egyébként jó, ha van egy botmixered.
A zöldségeket legjobb nyersen, de megpárolhatod, vagy megfőzheted, lehet őket grillezni vagy akár sütni is (bár ez kevésbé jó), mindig zsírban (kacsazsír, libazsír, kókuszzsír – a legjobb vagy olíva olajban, más olajat nem szabad használni és ezekből is csak jó minőségűt, ha lehet.

(Recepteket az új "Lúgosító ételreceptek" füzetben is találsz, de ebbe a cikkbe is írok ötleteket. Illetve a receptek tárháza bővülni fog folyamatosan) Jó, ha van egy olyan grilleződ, ami olyan, mint egy palacsintasütő, csak csíkos az alja és grillezni lehet benne dolgokat. Ebben rengeteg finomságot elkészíthetsz. Pl: grillezett padlizsán, vagy cukkini, vagy patisszon, megfelelően fűszerezve, (majoránna, bazsalikom, kapor, mind illik hozzá) nagyon finom. Ezeket ugye nem pürésíted, de jól megrágod. Ez azért fontos, hogy az energia ne az emésztésre menjen, hanem a tisztulásra és a fogyásra.

Ki lehet találni nagyon finom ételeket, csak a SZABADON FOGYSZTHATÓ, tehát a LÚGOS ételeket szabad enni (lásd "Lúgosító ételreceptek" című bejegyzés savasító -lúgosító ételek táblázata). Írok pár ötletet, amit használhatsz a főzésben.

Hagymát megpirítasz olajon, és erre bármilyen zöldséget rátehetsz párolódni kicsit, pl.: brokkoli, karfiol, karalábé, cékla stb. majd felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, és megfőzöd. Fűszerezed ízlés szerint, só, bors, babérlevél, paprika, majoránna, bazsalikom, tárkony, petrezselyem stb. stb. Majd összeturmixoljuk. Így készülhet belőle - hozzáadott vízmennyiségtől függően - egy finom krémleves vagy főzelék. 

Ami nagyon fontos, hogy ne fűszerezz ilyenekkel, mint piros arany, vegeta, fokhagymakrém, stb., mert ezekben vannak savak. Pl: citromsav, E621 Nátrium Glutamát ízfokozó, E951 Aspartam stb. Ezeket nem szabad megenni, egészségre nagyon káros adalékszerek, ezért ha lehet kínai ételeket vagy éttermi ételt sem nagyon szabad fogyasztani. A sima vegetában is - amit minden étteremben használnak - van ízfokozó, ami nem csak hogy savasít de méreg is, ami az idegrendszerre hat, és ezért emberi fogyasztásra nem alkalmas.

MINDENT, amit megveszel, nézd meg, hogy mi van benne, és ha van olyan, ami tartósítószer, keményítő stb., meg a savas ételek listájáról dolgok, azt ne vedd meg. A savanyúságokban mindig ECET van, az ugye nem kell nekünk, az erős sav.

Ugyan ez van az édesítőszerekkel, nem javasolt a fogyasztásuk. Ami elfogadott, az egyetlen egészséges, lúgosító édesítőszer, az a Stevia. (Bp., Síp utca. 6-ban, "Elan Vital" meg pár Bio boltban, Bio piacokon kapható édesítőszer. Ez egy zöld növény leőrölt levele por, csepp, vagy kis tabletta formájában kapható. Nagyon finom, kevés kell belőle mert 30x édesebb mint a cukor, de korlátlanul fogyasztható. Nem olcsó, de nagyon sokáig jó, mert tényleg kevés kell belőle. 1 doboz akár hónapokig is eltarthat, így igazából nagyon megéri. Nekem van 1 dobozzal, már egy éve használom, és még csak a felét használtam el.

Mindemellett megemlíteném, hogy az édes dolgokat jobb hanyagolni a kúrában, főleg az elején, mert megzavarhatja a szervezetet, és azt "hiszi" az édes íz miatt, hogy cukrot eszel és eszerint reagál - vércukor ingadozás, éhségérzet stb. - nem kellemes. Pár hétre el lehet hagyni az édes dolgokat, az nem egy örökkévalóság, utána meg már úgysem kívánod igazán, vagy ha mégis a Steviával sokféle finomságot el lehet készíteni. Ezek a receptek is benne vannak a "Lúgosító ételreceptek" receptfüzetben.

Van még szárított szójakocka, amit nagyon finoman el lehet készíteni pörköltnek.(Rá van írva, hogyan kell beáztatni, és sima pörköltrecept alapján meg lehet főzni.) Ebbe tehetsz babot, önthetsz rá lecsót (bioboltban lehet kapni olyat, ami CSAK paprika és paradicsom, semmi más). Csinálhatsz köretet zöldségekből, vagy kölesből, quinoából (kölesszerű, lúgosító gabona) basmati rizsből vagy vadrizsből (ez a két rizs a legjobb). Ezzel teleeszed magad és semmilyen hiányérzeted nincs. De azért ne mindennapi legyen a rizsfogyasztás, mivel az nem annyira lúgosít.
 

Aztán ott a Tofu... Ezeket érdemes Bioboltban, vagy bio-nagykerben (Pl: Herbaház, vagy MediLine: www.mediline.hu) megvenni. A tofu, az lehet sajt, túró, vagy hús is, attól függ, hogyan fűszerezed. Ha veszel egy tofu kockát és ledarálod, túró lesz, amit megcsinálhatsz kőrözöttnek, nagyon finom paprikába töltve. De felvághatod szeletekre, húsnak fűszerezve, grillezve is jó, zöldségekkel, kölessel, lencsével. Létezik szója párizsi, virsli, próbálgassad nyugodtan őket. Lecsóba téve nagyon finomak. Fontos: tofut és szója termékeket ne fogyasszunk minden nap. Inkább csak heti 1-2 alkalommal. A szója jelenlegi gyártási eljárásai lehetnek egészségkárosítóak, erről még folynak a viták, de ezért én azt javaslom, hogy jobb az óvatosság.Erről a témáról bővebben lehet olvasni az interneten.

Husi helyett még ki lehet próbálni a búzahúst, ami tönkölybúzából készült. Különféle termékek vannak, érdemes próbálgatni, melyik ízlik a leginkább. De nem szükséges ezt sem naponta fogyasztani, a szervezetnek nem elsősorban fehérjére van szüksége, mint ahogy azt ma sokan gondolják. Fontosabbak a víz, só (Himalája- só), sok olaj (napi 1- 1,5 dl), és a zöld növények.
 

Az olajat (jó minőségű telítetlen olajokról van szó) teheted salátára, utólag levesbe, főzelékbe, ráöntheted a gabonára. Eheted kanállal és kapszulákban. Vagy mindez egyszerre, így biztosan meglesz a napi adag és rengeteg energiád lesz.
Főzhetsz kölest, quinoát simán vízben, vegamix-szel fűszerezve. Olyan, mint a rizs végül, nagyon finom és értékes gabona mindkettő.

Tehetsz hozzá babot, vagy lencsét. Vagy leöntheted ezeket is lecsóval, vagy Bolognai mártással (vega Bolognai mártás a Bio boltból), tehetsz bele párolt, főtt vagy grillezett zöldségeket, amit jónak látsz. Teljes értékű étel, nagyon finom és laktató.

A barna rizst, vagy a basmati rizst érdemes éjszakára beáztatni és úgy megfőzni, puhább lesz.
Van egy dolog, amit nem ír a lista. De nyugodtan fogyasztható és nagyon finom. A tök, meg a sütőtök. Ezeket a növényeket Dr. Young is használja alapanyagként a receptjeiben. Édességnek is kiválóak.

Az egyik kulcs dolog a lúgosító táplálkozás és életmód során, hogy előre kell gondolkozni és megfőzni a másnapi ebédet, vacsorát. Vagy reggel korán kelni, és elkészíteni az ételeket egész napra. Az előző este beáztatott sárgaborsó, rizs, az kb. 20 perc alatt megfő, nagyon gyorsan kész. Ha csak 10 perced van véletlenül, legyen otthon vörös lencse, az 10-15 perc alatt, áztatás nélkül kész. Leturmixolod, és finom leves vagy főzelék lesz belőle.
 

Naponta egyél annyiszor, ahányszor csak szeretnél. Mindig inkább úgy, hogy ne edd tele magad, csak szép lassan egyél és ha 80-90%-osan jóllaktál, hagyd abba. Ha 2 óra múlva éhes vagy, egyél újra. Inkább napi 5-6-7 étkezés legyen, mint 3.
Az egyik kulcs dolog, hogy MINDIG legyen Nálad étel, mert ha méregtelenítesz és kicsit rosszul leszel, kell, hogy tudj enni valamit, és az semmiképpen nem lehet egy hamburger :-)

Ebben nagyon sokat segít a zöld InnerLight szelet, ez egy teljes étkezést pótol, érdemes rendelni 1-3 dobozzal a kúra idejére. Illetve ilyenkor életmentő lehet a sótlan, pörköletlen mandula és tökmag. Egy kis marékkal mindig tarthatsz a táskádban.
Én általában a megfőzött ételt viszem magammal kis dobozban, de lehet nálad török mogyoró is, ha kicsit megéhezel, egyél pár szemet. (Ez az a mogyoró, ami a mogyoróscsokiban van, NEM a földimogyoró, azt nem szabad megenni, sok savas dolog van benne).

Ehetsz "Aktív Árpát" is, ez egy árpa csíraőrlemény. Bizonyos Bio boltokban lehet kapni ha szükséged van rá, tönkölytejben turmixolva, (kókuszreszelékkel, fahéjjal, steviával) kiváló, tartalmas reggelit csinálhatsz 5 perc alatt és 15 perc alatt felszívódik, így ihatod is utána a SuperGreenst. Nagyon jól laktat, sok energiát ad, azonnal segít, ha éhes vagy. Ezért jó, pl. amikor délután hazaérsz éhesen és most kezdenél főzni és nem tudsz már várni 1 órát amíg elkészül az étel, akkor lehet inni árpát nyugodtan. Vagy este lefekvés előtt, jobb, ha nem rakod tele a hasad étellel, de az árpa nem gond. Egy teljes étkezést is ki lehet váltani vele, pl. vacsorát...

Ezek az alapok, ha van kérdésed, nyugodtan hívj minket:
Turcsán Tibor: 06-70-341-9361 e-mail: turcsantibi@gmail.com
Vass Ottilia: 06-70-341-4061 e-mail: vassotti@gmail.com
E-mail címünk: savaknelkul@gmail.com

Szólj hozzá!

Címkék: fogyókúra fogyás gyors fogyokura lugosító ételek lugosítás recept lúgos étrend lúgosito étrend gyors fogyas fogyokúra receptek

Lúgosító étrend ajánlat (1)

2008.09.19. 11:10 www.egeszsegeseletmod.eu

A lúgosító étrendre való átállás fokozatos legyen. Szoktassa hozzá szervezetét, de főleg ízlelőbimbóit az újfajta táplálkozáshoz. Ételeihez használjon fűszereket. Ezek legtöbbje segíti az emésztést is és még kellemesebbé teszi egészséges táplálékaink fogyasztását.

Kezdjük a reggelivel
Felejtsük el a cukros feketekávét. Az általánosan elterjedt reggeli a margarinos kenyér felvágottal, cukrozott teával, netán szénsavas üdítőitallal. Ez egy igen rossz, és erősen savasító kombináció. Egy ilyen reggel elfogyasztása után szervezetünk már komoly erőfeszítést tesz az étel megemésztésére és savtalanítására, emiatt már délelőtt fáradtnak érezhetjük magunkat.

A fenti reggeli helyett fogyasszon egy tányér nyers vegyes salátát apróra vágva, kevés olívaolajjal leöntve. Ehhez készítsen alacsony keményítőtartalmú hajdinakását. Ne zavarja az, hogy ez akár ebéd is lehetne. Igen ez ebédre is kiváló és tápláló étel. Egy ilyen reggeli elfogyasztása után garantáltan nem lesz fáradt, nem kívánja ébrentartani magát feketekávéval.

Ebédre egy javaslat
Vásároljon tápláló és tisztító hatású mungóbabot. Bioboltokban lehet vásárolni tisztítottat, ami azt jelenti, hogy le van hántolva a héja. Ebből kiváló leves készíthető zöldségekkel, fűszerekkel. Mungóbab leves mellé is fogyaszthat mindenféle zöld terméket, zöldséget.

Vacsora ajánlat
Ismerkedjen meg a basmati rizzsel. Rendkívül ízletes, kellemes aromájú rizs. Hosszúszemű és nagyon tápláló. Már itthon is meg lehet vásárolni bioboltokban vagy keleti termékeket árusító üzletekben. Sokféleképpen el lehet készíteni, füszerezni.

Tehetünk rá mártásokat és természetesen együnk hozzá sok zöldet, paradicsomot, uborkát, salátát. Pároljunk karfiolt, brokkolit mellé. Szervezetünk igen jól hasznosítja és ráadásul nagyon finom.

A lúgosító ételek egész tárházát megtalálja A pH Csoda c. könyvben, amelyet mindenkinek ajánlok elolvasásra, aki szeretné egészségét helyreállítani, vagy megőrizni.

Szólj hozzá!

Címkék: ph csoda lúgosító étrend lúgos ételek

Zöld Lötty a savasodás és a túlsúly ellen...

2008.09.19. 11:07 www.egeszsegeseletmod.eu

Az elsavasodás és a túlsúly
A statisztikai adatok szerint a népesség 60 %-a túlsúllyal küzd.. Persze ez megoszlik. Van akin csak néhány kiló a plusz és van olyan ember aki 20-30 kg súlyfelesleget hordoz.

A túlsúly nem feltétlen abból adódik, hogy valaki sokat eszik. Persze ilyen is van. Azonban az évek, vagy akár évtizedek alatt elfogyasztott savat képező élelmiszerek felborítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Amikor a szervezet már nem tudja kompenzálni a bevitt savas táplálékot, akkor jön létre az elsavasodás. Az elsavasodott test védekezésül elkezd zsírraktárakat építeni, amelyekbe beburkolja a savas sejteket. Ez a szervezet nagyszerű védekező mechanizmusa. Ennek hiányábsan a savak szétmarnák belső szerveinket.

Csakhogy megpróbálunk megszabadulni a felesleges kilóinktól, ami legtöbb esetben csak átmenetileg sikerül. A túlsúly abból is adódik, hogy a savas közegben elszaporodott élesztő és egyéb gombák megakadályozzák a táplálék normális megemésztését. E miatt tápanyaghiány lép fel. A szervezet éhezik. Éhesnek érezzük magunkat.

Ismét eszünk. Savasító ételeket. Iszunk erősen savasító italokat. Ezek szintén nem tudnak jól felszívódni a savas közeg és a különféle mikroorganizmusok miatt. És a kör bezárul. Az elhízás így biztosított. Ducik vagyunk, de a szervezet folyamatosan ki van éhezve a hiányzó tápanyagokra. A vitamin, az ásványi anyag és nyomelemhiány pedig újabb betegségek okozója lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: savasodás ph csoda zöld lötty fogyokúra tulsúly

Elsavasodás

2008.09.19. 11:04 www.egeszsegeseletmod.eu

Elsavasodás
Korunkban a legtöbb modern étel és ital savasítja a szervezetet.

A teljesség igénye nélkül pl. a cola és egyéb cukrozott szénsavas üdítőitalok, a gyorséttermi „táplálékok”. Ezenkívül erősen savasítják a szervezetet a magas fehérjetartalmú ételek a tojás, hús, tej és egyéb tejtermékek. Ezután következik a fehér cukor és a zsír.

Az elsavasodás nem betegség, hanem sok betegség létrehozója, oka. Lúgosan tartott szervezet nem beteg. A rák is kifejezetten savas szervezetben fejlődik ki. Alakítsuk táplálkozásunkat úgy, hogy ne boruljon fel a szervezet sav-bázis egyensúlya. Kerüljük a fent említett „üdítőitalokat”. Nem igényli szervezetünk a napi több alkalommal az állati termékeket sem. Folyamatosan lúgosítsuk szervezetünket nyers és párolt zöldségekkel. Igyunk zöldségleveket. Vásároljunk bioboltokban különféle csírázott növénykéket, vagy otthon termesszük magunk részére. Igen magas a természetes vitamintartalmuk és lúgosítanak.

Gabonák közül a köles lúgos kémhatású. Ha elsavasodási problémánk van, iktassuk étkezésünkbe minél gyakrabban a kölest különböző módon elkészítve. Az elsavasodás csontritkulást okoz, mivel a savak közömbösítéséhez a szervezet a csontokból és a fogakból vonja el a kalciumot. A fertőzéses, gyulladásos betegségek okozója is az elsavasodott szervezet, mivel az immunrendszer is gyengül.

Számtalan betegség okozója:
allergia, asztma, érelmeszesedés, szívritmus-zavar, hajhullás, fogászati problémák, ínysorvadás, emésztési zavarok, puffadás, magas vérnyomás. Sajnos általában a tüneteket kezelik és nem az okozó problémát. Ezért fontos, hogy saját magunk tudjunk az elsavasodás létezéséről, tüneteiről és tegyünk ellene, mielőtt kialakul súlyos betegség.

Az elsavasodás leggyakoribb tünetei:
Rossz közérzet Gyakori fejfájás lehangoltság Gyenge immunrendszer Emésztési problémák Gyulladásos megbetegedések candida

Ha a szervezetének sav-bázis egyensúlyát helyre szeretné állítani, segítség Önnek a SuperGreens készítmény

Ha teljes képet szeretne kapni szervezete működéséről, olvassa el Dr.Robert Joung PH csoda c. könyvét. Igen hasznos olvasmány Ön és családtagjai érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: csoda ph savasodas zöld lötty lugositas

Az egészség megóvása mellett hatékony fogyókúrás eszköz is egyben

2008.08.29. 12:06 www.egeszsegeseletmod.eu

A fogyásról mindenkinek

Szeretné tudni hogy sokszor miért nehéz fogyni és hogy az idő múlásával ez miért válik egyre nehezebbé? Esetleg Ön is úgy érzi néha hogy hiába diétázik, mert nagyon lassan és nehezen fogy? Aztán ha mégis megbotlik, akkor azonnal vissza is hízza a részben vagy teljesen a leadott kilókat? Mindenféle módszert kipróbált már eredménytelenül? Netán nem sikerül megszabadulni attól az utolsó 3-5 kilótól, vagy netán 10-15 kilótól már évek óta?
 

Hogyan fogyott le pl. Pokrivtsák Móni? És Mészöly Kálmán?

Lúgosítás és egészséges fogyás

Vannak ismert emberek is, akik a közelmúltban a tévé képernyőjén beszéltek arról, hogy milyen sikereket értek el egészségük helyreállítása és/vagy megőrzése terén ezzel a módszerrel. Egyikük Pokrivtsák Mónika, aki az RTL Klub Fókusz című műsorában (2007-10-02 21:30) mondta el tapasztalatait. A "zöld lötty" nélkül ő például egy tapodtat sem tesz, egész nap nála van, hogy ihassa.

Egészen addig, ameddig nem ismerjük testünk zsír raktározásának tényleges okát, addig nincs a kezünkben az igazán egészséges és hatékony fogyókúra eszköze. Amíg nem tudjuk, hogy a szervezet MIÉRT épít zsír raktárakat, addig nem is tudjuk megoldani a problémát és többnyire csak próbálkozunk - sokszor évekig - kevés eredménnyel, vagy eredménytelenül. És ez bizony sokunk problémája. Talán az ön családjában is van már olyan személy akinek van súlyfeleslege vagy elhízott és ebből adódóan már az egészsége is elkezdett megromlani.
 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: lúgosítás zöld lötty egeszséges fogyókúra lugosító fogyókúra

Bázikus életmód

2008.08.29. 11:48 www.egeszsegeseletmod.eu

Alapjában véve, az előző posztban leírt akváriumos hasonlat csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap.

Szennyezzük szervezetünket a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, túl sok ételbevitellel, valamint a savtermelő ételek (tejtermékek, cukor, állati fehérje) túlzott mértékű fogyasztásával, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.
Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek, amelyekkel dolgunk van.

Belső nedveink PH szintje (sav-bázis aránya) testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső bázikus (lúgos) környezettől függ.

Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 60.000 mérföldnyi vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba.

Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.

Összefoglalva: a túlsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!


Bázikus víz

A legfontosabb, amit ebből a blogból megtudhat, hogy a testet hidratálni kell, mégpedig lúgosító vízzel.

Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja. Az étel utáni csillapíthatatlan sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése. Ahogy az ember elkezd vízzel hidratálni, fokozatosan kifejlődik a szomjúságérzet is.
Az a táplálkozás, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll, mint például húsok, tejtermékek, gabonák, magas cukortartalmú gyümölcsök, valamint kenyér, savas méreganyagok keletkezéséhez vezet a szervezetben. Amikor ezek a mérgező anyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük, folyékony formában a tüdőn, illetve a veséken keresztül. Ha túl sok méreganyag keletkezik - több, mint amennyit kezelni tud -, akkor a szervezet ezeket elraktározza a különböző szervekben, mint pl. a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban, a vastagbélben és egyéb helyeken.

Ennek a sav-hulladékfeldolgozási módszernek a meghibásodását úgy is szokták hívni, hogy "öregedési folyamat". E folyamat lelassításához és visszafordításához úgy kell hozzákezdeni, hogy eltávolítjuk a túlzott savterhelést a vérből és a szövetekből, azáltal hogy rengeteg bázikus vizet rendszeresítünk a táplálkozásunkban. A bázikus víz pH-ja 9 és 11 között van, ami semlegesíti az elraktározott ártalmas savas hulladékokat, és gyengéden eltávolítja őket a szövetekből.

 

Ahhoz, hogy a sav-bázis egyensúlyt helyes szinten tartsuk a táplálkozásunk és életmódunk során a következő pontokat kell figyelembe vennünk:

1. Víz- megfelelő mennyiségű tiszta, lúgos pH-jú víz fogyasztása (20 testtömegkg-onként 1 l naponta)
2. Oxigén - a vér oxigénellátottsága fontos a sejtanyagcseréhez, ahhoz, hogy ne keletkezzenek savas méreganyagok
3. Lúgosító ásványi anyagok és vitaminok (Ca, Mg, K, Na), ezek a savak semlegesítésében játszanak szerepet
4. Energia - rezgésszám formájában (Az egészséges sejtek frekvenciája 70 MHz, olyan táplálékot kell tehát fogyasztanunk, ami a sejteket táplálja, ez pedig a csíranövényekben van. A csíranövények 150 MHz körüli frekvenciája képes erre, míg a főtt, sült továbbfeldolgozott ételek frekvenciája 3-50 Mhz közötti, tehát az egészséges sejteket nem táplálja!)
5. Étrendkiegészítő, mely a lúgosító (bázikus) táplálkozást támogatja

Ez a bázikus életmód alapja, egy egészséges életmód 5 alappillére.

Bázikus életmód:
Olyan táplálkozás, mely a lúgosítást, a bázikus (lúgos) kémhatású ételek, italok fontosságát tartja szem előtt, fenntartva ezáltal a szervezetben egy kiegyensúlyozott sav-bázis arányt az optimális egészség és vitalitás elérése érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: ásványi anyagok elsavasodás sav bázis egyensúly zöld lötty bázikus víz bázikus életmód lúgosító kúra

Az Új Biológia röviden.

2008.08.29. 11:37 www.egeszsegeseletmod.eu

Az Új Biológia, legegyszerűbben megfogalmazva azt állítja, hogy minden betegség mögött egyetlen alapvető ok rejlik, ez pedig nem más, mint a test túlsavasodása.

Ezzel ellentétben a régi biológia, amely Louis Pasteur 1800-as évek végén keletkezett művein alapszik, arra az elképzelésre épült, hogy a betegség olyan kórokozóktól ered, amelyek kívülről támadják meg a szervezetet. Dr. Young úgy találta, hogy amikor a test sav-bázis aránya egészséges egyensúlyban van, akkor a kórokozók képtelenek benne megtelepedni
 

A könnyebb érthetőség kedvéért: 
Gondoljon úgy a testére, mintha az egy akvárium lenne. Gondolja el, milyen fontos fenntartani a testben lévő belső folyadékok tisztaságát, hisz ebben "úszkálunk" nap mint nap. Képzelje el, hogy ebben az akváriumban a halak az Ön sejtjei, illetve belső szervei, és abban a folyadékban fürdenek, amely a tápanyagokat szállítja, a salakanyagokat pedig eltávolítja.Most képzelje el, hogy odatolatunk az akváriumhoz egy autóval, és a kipufogócsövet odaillesztjük annak a levegőpumpának a szűrőjéhez, ami oxigénnel látja el a vizet a tartályban. A víz megtelik szénmonoxiddal, ezáltal lecsökken a lúgos pH, keletkezik egy savas pH közeg, veszélyeztetve a "halak", az Ön sejtjei és szervei egészségét.

Mi történik, amikor túl sok ételt, vagy nem megfelelő fajta ételt (savtermelő ételeket, pl. tejterméket, cukrot és állati fehérjét) dobálunk a tartályba, és a halak nem tudják elfogyasztani, vagy megemészteni, és ez elkezd bomlani és rothadni?

Mérgező, savas hulladék- és vegyi anyagok keletkeznek, ahogy az étel elbomlik, és ez a folyamat még több savas mellékterméket hoz létre, melyek megváltoztatják az optimálisan lúgos kémhatást.

Szólj hozzá!

Címkék: lúgosítás elsavasodás sav bázis egyensúly új biológia

Bevezetés a lúgosítás világába...

2008.08.29. 11:32 www.egeszsegeseletmod.eu

Mi ez az egész? Mi az az elsavasodás? Miért szükséges testünk lúgosítása? Hogyan csináld? Mivel csináld? Az Új Biológia és a PH Csoda fogalma.

Dr. Robert O. Young (nemzetközileg ismert és elismert mikrobiológus és táplálkozástudós) a világ különböző részein bevett táplálkozási szokásokat vizsgálta és megfigyelte az ott élők körében jellemző tünetegyütteseket, megfogalmazta a következő alapvető állítást, aminek az Új Biológia elnevezést adta. 

Minden betegség mögöttes oka a vér túlsavasodása. Az összes egészségügyi probléma, beleértve az elhízást is, egyetlen egy okra vezethető vissza és ez nem más mint a sav bázis egyensúly felbomlása, ami sejtszintű károsodást okoz szervezetünkben. Ezt többször és többféleképpen bebizonyította.

Dr. Young a pH Csoda Élet alapítvány vezetőjeként, nemzetközi elismerésben is részesült az alábbi betegségekkel kapcsolatos kutatatásaiért:

  • Daganatos megbetegedések
  • Cukorbetegség
  • Leukémia
  • AIDS

 

Sav: Amint a sejtek kezdenek tönkremenni, mikroorganizmusok kezdenek kialakulni és szaporodni. Ezek a mikroorganizmusok a testünkből táplálkoznak, és szervezetünkbe ürítik káros végtermékeiket. Erjesztik a testünkben lévő cukrot, a fehérjéinket és zsírunkat. Az általuk termelt méreganyagokat savaknak nevezzük.

A ph csoda életmód program célja

A táplálkozás elmozdítása abba az irányba, hogy több lúgosító ételt és nagyobb mennyiségű jó minőségű vizet fogyasszunk, hogy az egyensúlyhiány korrigálhatóvá váljon, és így helyreállítható az optimális egészség, valamint a jó közérzet. Sajnos a sav-bázis háztartásunk nem hozható egyensúlyba egyik napról a másikra. Ebben az esetben segítséget nyújt a bázikus vitálanyagokat tartalmazó kiegészítő táplálék.

A pH Csoda életmód program eszközei

- ételek, amelyek hozzájárulnak a lúgossághoz,
- étrend-kiegészítők, mint amilyenek például a Super Greens (Szuper Zöldek) por és a Prime pH csepp, amelyek szintén hozzájárulnak a lúgossághoz.

Nem rég jelent meg A ph CSODA című könyv, ami segítséget nyújt mindazoknak, akiknek fontos az egészség megőrzése, illetve visszanyerése.

Ugyanis a kezelés, nem lehet más, mint megszakítani ennek a felborult életmódnak, étkezésnek és gondolkodásnak a ciklusát. Lúgosítani, energizálni kell a testünket, hogy eredményül egy jobb életminőséget tapasztaljunk meg.

Szólj hozzá!

Címkék: lúgosítás ph csoda supergreens új biológia zöld lötty