A szerző

A blog szerzője a pH Csoda életmód feltétlen híve. A blogban az egészséges életmód alapjait ismertetem, illetve szeretnék egy olyan megoldást bemutatni az olvasóknak, mellyel egészségesebbek lehetnek. Bármilyen témába vágó kérdésre, kérésre szívesen válaszolok:

savaknelkul@gmail.com www.egeszsegeseletmod.eu

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével. InnerLight Supergreen a savasodás ellen. A test sav-bázis egyensúlyának megteremtése, egészséges fogyókúra tippek, tanácsok. Egészséges életmód egy új nézőpontból: a PH Csoda és az Új Biológia.

Friss topikok

  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:01) A fogyásról mindenkinek
  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:00) A sav-bázis egyensúly megteremtése

Linkblog

Sav-bázis egyensúly

2008.11.25. 17:19 www.egeszsegeseletmod.eu

Szervezetünk belső harmóniájának előfeltétele a kiegyensúlyozott sav-bázis egyensúly. Ha a savak és bázisok közötti arány nem megfelelő, akkor anyagcserénk sem működik megfelelően és nem érezzük jól magunkat.

Étrendünket a zsírt, finomított lisztet, sót és cukrokat tartalmazó ételek uralják. Az alkohol, a cigaretta és a kávé is a klasszikus "savkeltők" közé tartoznak. Sav-bázis háztartásunk egyensúlya akkor is könnyen felborul, ha stresszes és rohanó életet élünk. Ráadásul túl gyakran maradunk a kényelmes karosszékben ahelyett, hogy erőt vennénk magunkon és sétálni indulnánk a friss levegőre. 
  
 
A szervezet túlsavasodásával összefüggő jellemző panaszok (sav-bázis egyensúly felborult):
- fejfájásra vagy migrénre való hajlam
- depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
- izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
- bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
- haj és körmök elváltozása
- gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik étvágytalanság a másik véglet
- allergiára való hajlam
- zsírlerakódás, elhízás

A vér normális pH-értéke 7, 35 és 7, 45 között mozog. Leggyakrabban az elsavasodás veszélyeiről szoktunk hallani, amit a 7, 35-től alacsonyabb tartomány jelöl.
 

NINCSEN SZÜKSÉG ORVOSI DIPLOMÁRA A TÜNETEK AZONOSÍTÁSÁHOZ:

Ha azt látjuk bőrünkön, hogy narancsbőrre hajlamos, durvák a pórusaink, mitesszereink és hasonló bőrproblémáink vannak, vagy arcbőrünk árnyalata a normálistól jóval eltér, szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlya eltolódott a savas állapot felé.

Szólj hozzá!

Címkék: savasodas lugositas sav bazis egyensuly

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosito-zoldlotty.blog.hu/api/trackback/id/tr93788125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása