A szerző

A blog szerzője a pH Csoda életmód feltétlen híve. A blogban az egészséges életmód alapjait ismertetem, illetve szeretnék egy olyan megoldást bemutatni az olvasóknak, mellyel egészségesebbek lehetnek. Bármilyen témába vágó kérdésre, kérésre szívesen válaszolok:

savaknelkul@gmail.com www.egeszsegeseletmod.eu

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével. InnerLight Supergreen a savasodás ellen. A test sav-bázis egyensúlyának megteremtése, egészséges fogyókúra tippek, tanácsok. Egészséges életmód egy új nézőpontból: a PH Csoda és az Új Biológia.

Friss topikok

  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:01) A fogyásról mindenkinek
  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:00) A sav-bázis egyensúly megteremtése

Linkblog

A fogyásról mindenkinek

2008.09.19. 11:30 www.egeszsegeseletmod.eu

Szeretné tudni hogy sokszor miért nehéz fogyni és hogy az idő múlásával ez miért válik egyre nehezebbé? Esetleg Ön is úgy érzi néha hogy hiába diétázik, mert nagyon lassan és nehezen fogy? Aztán ha mégis megbotlik, akkor azonnal vissza is hízza a részben vagy teljesen a leadott kilókat? Mindenféle módszert kipróbált már eredménytelenül? Netán nem sikerül megszabadulni attól az utolsó 3-5 kilótól, vagy netán 10-15 kilótól már évek óta?

Nos, egy problémát úgy lehet megszüntetni, ha ismerjük annak valódi okát.

Egészen addig, ameddig nem ismerjük testünk zsír raktározásának tényleges okát, addig nincs a kezünkben az igazán egészséges és hatékony fogyókúra eszköze. Amíg nem tudjuk, hogy a szervezet MIÉRT épít zsír raktárakat, addig nem is tudjuk megoldani a problémát és többnyire csak próbálkozunk - sokszor évekig - kevés eredménnyel, vagy eredménytelenül. És ez bizony sokunk problémája. Talán az ön családjában is van már olyan személy akinek van súlyfeleslege vagy elhízott és ebből adódóan már az egészsége is elkezdett megromlani.

Szeretnék itt egy részletet idézni Dr. Robert Young egyik cikkéből, ami egy képet ad a jelenlegi helyzetről és megadja a választ a "miért"-re is: (A cikkben amerikai adatokról ír, de ha végig gondoljuk a magyarországi helyzet, azt találhatjuk, hogy sajnos mi sem állunk már messze ettől.) "A túlsúlyos emberek száma ma nagyobb mint valaha Amerikában". Ma a felnőtt lakosság 64.5%-a túlsúlyos vagy elhízott. Az amerikai elhízási szakértők szerint ez összefüggésben áll a megnövekedett cukorbetegek, szívbetegek számával. A túlsúlyos embereknél megmért "elsavasodás" mértéke magasabb mint valaha.
 

Samuel Klein az Észak Amerikai Túlsúlyt tanulmányozó Szervezetének elnöke azt mondja: "Ahogy körbenézünk, szinte csoda, ha valaki vékony mert nagyon bőséges az étel és élelmiszer kínálat, ezzel egy időben pedig jelentősen csökkent az emberek fizikai aktivitása".
1991-ben több ember hunyt el a túlsúly miatt mint alkohol, drogok, tűzesetek és balesetek miatt együttvéve. Egészség tanácsadók már az 50-es évektől kezdve hangsúlyozzák a fogyás fontosságát, hogy együnk kevesebbet és mozogjunk többet.
 

Mégis a túlsúlyos emberek száma azóta megháromszorozódott. Az elhízás hamarosan a vezető halálokká válik Amerikában.

MIÉRT?

A válasz annyira egyszerű, hogy szinte el sem hisszük. Úgy érezzük, hogy a ZSÍR a probléma. Úgy érezzük, a zsír az rossz. Úgy érezzük a zsír megöl minket vagy egyszer csak meg fog! Az igazság az, hogy a zsír megmenti az életünket! A zsír, védelem! A zsír, a barátunk! A zsírszövetek védelme nélkül, meghalhatnánk! A válasz a "MIÉRT"-re egyszerű. Amikor a testünk elsavasodik az életmódunk, táplálkozási szokásaink és gondolkodásmódunk miatt, akkor a szervezet a ZSÍRT használja, hogy megkösse a savakat és így megvédje a sejteket, szöveteket, szerveket, amik életben tartanak minket. Például, amikor ön cukrot fogyaszt ez a cukor tejsavvá bomlik. Ha ezt a savat nem távolítjuk el, akkor ez tönkretesz más sejteket, ami betegséghez vezet. Én ezt "romlott alma" hasonlatnak hívom. Amikor egy kosár friss almából az egyik alma kissé megrohad akkor az fokozatosan a többi almát is tönkreteszi így azok is tönkremennek...
 

Amikor túl savasan táplálkozunk és olyan ételeket fogyasztunk mint hús, tejtermékek, kenyér, magas cukortartalmú gyümölcsök stb. akkor az ezekből származó savakat el kell különíteni, különben ezek a savak tönkretesznek, megerjesztenek más sejteket. Tehát mit tesz a test? Védelmi üzemmódra vált és a zsírt használja arra, hogy elkülönítse és semlegesítse a savakat. A méreganyagokkal teli zsírok kiürítésre kerülnek.

Néha ez a folyamat nem megy végbe mert a szervezet fáradt vagy valamilyen módon akadályoztatva van a kiürítésben, így a zsír elraktározódik, a létfontosságú szervektől távol. (Has, fenék, csípő, comb területein.)

Így egyértelműen látható, hogy a testzsír megmenti az életünket. Minél savasabb életmódot követünk, annál kövérebbek vagyunk. Minél lúgosabb életmódot követünk, annál vékonyabbak, csinosabbak vagyunk. Ez nem jelenti azt, hogy a túl sovány emberek egészségesebbek lennének. Nem ez az igazság. Valójában a túlsúlyos emberek általában egészségesebbek mint a túl soványak mivel a testükben lévő zsír megvédi őket a savaiktól. Míg egy sovány személynél ha a méreganyagok nincsenek kiürítve akkor tönkre teszik a szöveteket, izmokat, csontokat, ezzel egy sor nemkívánatos tünetet okozva. Biztos ismer olyat, aki bármiből bármennyit ehet és mégsem hízik. Ez egy komoly probléma mert a zsír termelési rendszer nem működik megfelelően. A túlsúly és a soványság ugyan annak az éremnek a két oldala és mindkettő valódi oka a túlsavasodás.

Gondolja csak végig, hogy mit is evett ma reggelire vagy mit adott a gyerekeknek? Müzlit, tejet, joghurtot, péksüteményt, gyümölcslevet, kávét? Ezek mindegyike lebomláskor cukorrá válik, ami elsavasítja a szervezetet és így az kénytelen a védelmi eszközeit használni és zsírt építeni, hogy megkösse az épp most keletkezett savakat. Amint láthatja, ön valójában nem túlsúlyos vagy kövér. Hanem csak TÚL SAVAS.
A túlsúly mértéke csak a savasság mértékét mutatja...

A túlsúly és a belőle származó betegségek valódi oka az elsavasodás. Ne a zsírban keresse a probléma forrását, inkább az életmódjában, a táplálkozási szokásaiban.

Most már érthető, hogy a test miért olyan nehezen akar megszabadulni a zsírtól. Ha helyreállítanánk a sav-bázis egyensúlyt, akkor a szervezetnek nem lenne többé szüksége arra, hogy megtartsa a zsírrétegeket, és magától elengedné a fölös kilókat. Csak addig van szükség óriási akaraterőre, amíg a fogyókúrával a szervezet önvédelme ellen próbálunk dolgozni.

De súlyproblémák adódhatnak abból is, ha a szervezetünkben elszaporodott élesztő- és egyéb gombák akadályozzák a táplálék emésztését. A kialakuló tápanyaghiányok ténylegesen arra sarkallják a szervezetet, hogy plusz kilókat raktározzon, részben azért, mert mindig éhesek vagyunk. Még gyakoribb, hogy a miko-toxinokkal (gomba-méreganyagokkal) mérgezett vér a májba áramlik méregtelenítés céljából, és ez a plusz megterhelés akadályozza a májat abban, hogy lebontsa a zsírt és a cukrot.
 

A felborult egyensúlyú szervezetben létrejött zűrzavar kimeríti a mellékveséket, és az így kialakuló alacsony energiaszint miatt hízunk. A másik várható probléma az anyagcsere sebességét meghatározó pajzsmirigy kimerülése. A cukoréhség, a túlzott étvágy, és az alacsony vércukorszint, mind a káros élesztő- és penészgombák elszaporodásának lehetséges következményei. Mindezek a tényezők együttesen megkönnyítik a zsír lerakódását, és megnehezítik a tőle való megszabadulást.

Tehát a valódi kezelés: ki kell üríteni a savas méreganyagokat és egészségessé válni.


A kulcs ehhez az azonnali hidratálás nagy mennyiségű lúgosító itallal. (Supergreens)

Fontos a szervezet energiával való feltöltése lúgosító, zöld italokkal és ételekkel illetve az, hogy fokozatosan savas életmódról lúgos életmódra váltsunk a mindennapjainkban."


Ha szeretne többet olvasni a megoldásról és elindulni egy csinosabb, energikusabb, egészségesebb test felé vezető úton, akkor olvassa el a "Sikeres és gyors fogyókúra, avagy: Lúgosító étrend ajánlat" és a "Lúgosító étrend ajánlat" című bejegyzéseinket is!

1 komment

Címkék: fogyókúra fogyas egészséges életmód zöld lötty lúgosító étrend fogyas lúgosítassal lúgosító fogyókúra

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosito-zoldlotty.blog.hu/api/trackback/id/tr75671170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drtihanyi · http://www.drtihanyi.hu 2009.03.03. 10:01:23

Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról.
A franciaországi chartausi néma szerzetesek évszázadok óta főzik féltett, csodálatos, zöld színű, magas alkohol tartalmú (43%) italukat a CHATREUSE-t, amely 125 féle gyógynövényt tartalmaz.

Összetétele örök titok, persze a mai világban, ha a mennyiségi arányokat nem is, de a minőségi összetételt meg lehetne határozni, de ez nagyon nem lenne tisztességes a barátokkal szemben. Mivel alkohol tartalma magas, étkezés után digesztívumként néhány centiliter az ajánlott elfogyasztható mennyiség.

Ebben a dózisban persze nagyon kevés hatóanyag jut be a szervezetbe.

A SuperGreens por ezzel szemben vízben oldódik, összetétele pontosan ismert. Valóban hatásos, valóban a teljes vitamin és nyomelem skálát felölelő vízben oldódó gyógynövények keveréke.

Éppen ezért nem árt felhívni a figyelmet arra, hogy mielőtt valaki úgy dönt, hogy az italkeverék rendszeres fogyasztójává válik, és esetleg egyéb okokból gyógyszert, vagy gyógyszereket is szed, megkérdez, mert mint mondtam, itt valóban hatásos készítményről van szó.


Engedjék meg, hogy egy példával a kérdést jobban megvilágítsam. Napjaink egyik legkedveltebb gyümölcse a grapefruit, hiszen kellemes íze mellett számtalan vitamint, flavonoidokat, nyomelemeket tartalmaz.

De azok a magas vérnyomásban szenvedő betegek, akik pl. Corinfar-t, Norvasc-ot, Normodipin-t, Felodipin-t, Amlodipin-t szednek, nos, ők grapefruitot nem fogyaszthatnak, mert jelentős vérnyomás zuhanást okozhat náluk.

Miért? Azért, mert ezek a gyógyszerek pont azokon az enzimrendszereken keresztül bomlanak le, amiket a grapefruit valamely komponense gátol, így olyan tüneteik lesznek, mintha a szokásos gyógyszerüket túladagolták volna.


Számtalan ilyen példa felhozható, nem csak a grapefruit vonatkozásában. Ezért tehát szívesen felajánlom, hogyha megírja nekem, hogy milyen gyógyszereket szed, esetleges diagnózisait is, akkor én ennek birtokában visszaírok Önnek, hogy az egyébként 49 gyógynövényt alkalmazó, valóban kiváló készítmény az Ön esetében ajánlott-e vagy sem? Mert nincs olyan, hogy valami csak jó - de ezt már Shakespeare sokkal szebben megírta Lőrinc barát szavaival a Romeo és Júliában:

”De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!”

Webáruház: bolthely.hu/drtihanyi/

E-mail címem: info@drtihanyi.hu

A baloldali menüsor kapcsolat pontjában is felveheti velem a kapcsolatot.

A természet kétélű fegyver:

A Tiszafa legtöbb hatóanyaga halálos méreg, azonban belőle nyerhető ki korunk egyik leghatékonyabb rákellenes szere: a Taxol.
süti beállítások módosítása