A szerző

A blog szerzője a pH Csoda életmód feltétlen híve. A blogban az egészséges életmód alapjait ismertetem, illetve szeretnék egy olyan megoldást bemutatni az olvasóknak, mellyel egészségesebbek lehetnek. Bármilyen témába vágó kérdésre, kérésre szívesen válaszolok:

savaknelkul@gmail.com www.egeszsegeseletmod.eu

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével

Lúgosítás a Zöld Lötty segítségével. InnerLight Supergreen a savasodás ellen. A test sav-bázis egyensúlyának megteremtése, egészséges fogyókúra tippek, tanácsok. Egészséges életmód egy új nézőpontból: a PH Csoda és az Új Biológia.

Friss topikok

  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:01) A fogyásról mindenkinek
  • drtihanyi: Engedjenek meg néhány gondolatot a manapság egyre népszerűbb, csodálatos zöld italokról. A francia... (2009.03.03. 10:00) A sav-bázis egyensúly megteremtése

Linkblog

Bázikus életmód

2008.08.29. 11:48 www.egeszsegeseletmod.eu

Alapjában véve, az előző posztban leírt akváriumos hasonlat csak egy apró példája annak, hogy mit művelhetünk a belső nedveinkkel nap mint nap.

Szennyezzük szervezetünket a légszennyezéssel, dohányzással, gyógyszerekkel, túl sok ételbevitellel, valamint a savtermelő ételek (tejtermékek, cukor, állati fehérje) túlzott mértékű fogyasztásával, és még számtalan olyan vétekkel, ami felborítja lúgos kémhatású belső nedveink finom egyensúlyát.
Néhányunknak olyan akváriuma (teste) van, amely már épp csak alkalmas arra, hogy fenntartsa az életet, mégis valahogy átküzdjük magunkat a mindennapokon, egyre komolyabb egyensúlyhiányokat teremtve, amíg végül elkerülhetetlenné válik az összeomlás, és legyengítenek bennünket a krónikus, zavaró és nyugtalanító tünetek, amelyekkel dolgunk van.

Belső nedveink PH szintje (sav-bázis aránya) testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső bázikus (lúgos) környezettől függ.

Egy krónikusan túl savas kémhatás szétmarja a szöveteket, apránként belerágva magát a közel 60.000 mérföldnyi vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba.

Ha észrevétlen marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályozni fog, a szívünk dobogásától kezdve az agy által kibocsátott idegi impulzusokig.

Összefoglalva: a túlsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezet!


Bázikus víz

A legfontosabb, amit ebből a blogból megtudhat, hogy a testet hidratálni kell, mégpedig lúgosító vízzel.

Hasonlóan a talajhoz, amelyen élünk, a testünk 70%-át víz alkotja. Az étel utáni csillapíthatatlan sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése. Ahogy az ember elkezd vízzel hidratálni, fokozatosan kifejlődik a szomjúságérzet is.
Az a táplálkozás, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll, mint például húsok, tejtermékek, gabonák, magas cukortartalmú gyümölcsök, valamint kenyér, savas méreganyagok keletkezéséhez vezet a szervezetben. Amikor ezek a mérgező anyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük, folyékony formában a tüdőn, illetve a veséken keresztül. Ha túl sok méreganyag keletkezik - több, mint amennyit kezelni tud -, akkor a szervezet ezeket elraktározza a különböző szervekben, mint pl. a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban, a vastagbélben és egyéb helyeken.

Ennek a sav-hulladékfeldolgozási módszernek a meghibásodását úgy is szokták hívni, hogy "öregedési folyamat". E folyamat lelassításához és visszafordításához úgy kell hozzákezdeni, hogy eltávolítjuk a túlzott savterhelést a vérből és a szövetekből, azáltal hogy rengeteg bázikus vizet rendszeresítünk a táplálkozásunkban. A bázikus víz pH-ja 9 és 11 között van, ami semlegesíti az elraktározott ártalmas savas hulladékokat, és gyengéden eltávolítja őket a szövetekből.

 

Ahhoz, hogy a sav-bázis egyensúlyt helyes szinten tartsuk a táplálkozásunk és életmódunk során a következő pontokat kell figyelembe vennünk:

1. Víz- megfelelő mennyiségű tiszta, lúgos pH-jú víz fogyasztása (20 testtömegkg-onként 1 l naponta)
2. Oxigén - a vér oxigénellátottsága fontos a sejtanyagcseréhez, ahhoz, hogy ne keletkezzenek savas méreganyagok
3. Lúgosító ásványi anyagok és vitaminok (Ca, Mg, K, Na), ezek a savak semlegesítésében játszanak szerepet
4. Energia - rezgésszám formájában (Az egészséges sejtek frekvenciája 70 MHz, olyan táplálékot kell tehát fogyasztanunk, ami a sejteket táplálja, ez pedig a csíranövényekben van. A csíranövények 150 MHz körüli frekvenciája képes erre, míg a főtt, sült továbbfeldolgozott ételek frekvenciája 3-50 Mhz közötti, tehát az egészséges sejteket nem táplálja!)
5. Étrendkiegészítő, mely a lúgosító (bázikus) táplálkozást támogatja

Ez a bázikus életmód alapja, egy egészséges életmód 5 alappillére.

Bázikus életmód:
Olyan táplálkozás, mely a lúgosítást, a bázikus (lúgos) kémhatású ételek, italok fontosságát tartja szem előtt, fenntartva ezáltal a szervezetben egy kiegyensúlyozott sav-bázis arányt az optimális egészség és vitalitás elérése érdekében.

Szólj hozzá!

Címkék: ásványi anyagok elsavasodás sav bázis egyensúly zöld lötty bázikus víz bázikus életmód lúgosító kúra

A bejegyzés trackback címe:

https://lugosito-zoldlotty.blog.hu/api/trackback/id/tr82639229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása